- - - - - -

Login

Kom ihåg mig

       

Handlekurv

 x 

Kundvagnen är tom
A+ R A-

Custom gjorda varp spö

Custom Wrap RodNu kan du beställa varp spö i din egen färg o med ditt namn eller logo/bild på. Vi har jobbat hela hösten 2014 med att utvekla det ultimate spö. Spöna är gjorda helt för hand. Ingen "power" verktyg andvändst. Even hål till topp är borrad för hand.

 

 

 

 

 

 

BodasjönDå vi planerade att göra detta spö va det visse saker vi vilja ha o inte vilja ha. Det sku va gjord i et matrial som tål kylan bra o som inte sku vrida sig om man fik stor fisk, eller måste göra många varp. Det sku inte va tverrstång då månge fiskare inte gillar detta, o det sku vara andvändbart med både höger o vänster hand. Det sku kunne användast både med pirk o myska, o kunne tilpassast olike fiskares preferens för nappindikator. Det gik lenge för vi hittade rätt matrial. Först sku vi göra et spö med håndtak av abachi träd då detta är lett o stärkt matrial, Till armar sku vi använda anten stålrör, eller kolfiber. Detta va för vi fik såg egenskapena till plywood. Vi hittade en plywood som gjörs helt ned till 1mm tjocklek. Nästan som et paper, men som ändå är rätt stärkt. vi falt för 3mm plywood. Denne hadde dom riktiga egenskapar till vårt prosjekt. Den är både stärk o vridstärk. Tål kylan bra o är estetisk fint matrial. Håndtaket har vi gjord i tre lag plywood. Vi kunde gott ha haft bara ett, men då vilja hela spöt kunde vrida lite på sig vid stor belastning.
DSC 0167För att rullen inte ska vingla vid innsvevning har vi gjord så att där fins en plåt bak rullen.
En liten extra grej som ingen andra varpspö har är et skydd för nappindikatorn. Alla jag ahr sett tidligare har en nappindikator med 90 graders böj på sig efter å ha fått non fiskar. Med skyddet får inte nappindikatorn non varig böj o fungerar optimalt i många år. Skyddet går naturligen att ta bort om man önskar.
20150104 Big perch and whitefish on 1lb line and a hook size 20Spöt är gott att holda o handen o föles varm att holda, inte kald så som kolfiber spö eller plast spö. Håndtaket passar gott i handen o man föler man har full kontroll vid fisket.
Vi gör just dine färg och design på spöt. Vi målar den med airbrush o kan ha på tekst, logo, holografisk film eller even "Shell veneer". Detta spö är inte bara en fiskredskap, men et lite konstverk i sig själv.

För att beställa väljer ni varen i nätbutiken så kontakter vi dig för detaljer.

Nyheter

Kontakt